מכירים את הפחד מכישלון, פחד מדחייה, פחד שאנחנו "לא מספיק"..... הפחד הוא רגש שכיח שאנו חווית במהלך חיינו ואם אנו מניחים לו להיות, הוא עלול להשאיר אותנו נעולים בכלא "הנוח והוודאי".
יחד עם זאת, יש דרך שבה פחד יכול לשרת מטרה חשובה, לעזור לנו לפרוץ את התסכול כדי להשיג את החיים שאנחנו באמת רוצים. כן, זה נכון: אם אנו מאפשרים את זה, הפחד יכול להיות מקור מוטיבציה גבוהה כדי להשיג מטרות.
בראש שלנו, אם אין לנו ברירה אלא להצליח, אם השגת המטרה היא חובה מוחלטת עבורנו אז שום דבר אחר לא משנה. גם הקרבה מצידנו לא תעמוד כמכשול בדרכנו.
אנחנו נעשה כל מה שנדרש כדי לגרום לזה לקרות. נקודה.
זאת אחת הדרכים המוכרות של האנשים המצליחים ביותר למנף את הפחד בחייהם. במקום לאפשר לפחד לזחול פנימה ולרוקן את רוח החיים של חלומותיהם, הם יודעים כי הפחד האמיתי הוא המחיר שהם ישלמו אם הם לא נותנים כל גרם של אנרגיה שיש להם להתמקד מטרות ובחזון שיש להם. הם יודעים שהפחד האמיתי "חי" בחייהם בכל מקום, שהם התפשרו על מה שהם באמת רצו.
איך מאמצים את החשיבה ואת הפרספקטיבה? איך מנהלים חיים שבהם הפחד הופך להיות בעל ברית ומשאב מקדם ולא אויב?
הנה 5 טיפים שיעזרו להם להפסיק לתת לפחד לשלוט באושר שלכם ולהתחיל למנף את הפחד לטובתכם
1. קבעו האם השגת המטרה שלכם היא "חובה"
שאלו את עצמכם מה זה יעלה לכם אם אתם לא תפעלו מעבר לפחד שלכם. זה יעזור לכם לגלות אם השגת מטרה מסוימת היא "חובה" ולא רק "צריך".
נשמע מבלבל? נסו לאת התרגיל הבא: דמיינו את עצמכם כאשר אתם בני 90, קרובים לסוף החיים אתם יושבים בכיסא הנדנדה שלכם, וסורקים את חייכם בזיכרון. עכשיו, סרקו את חייכם כאילו חייתם את חייכם מבלי לממש את עצמכם.
איך זה השפיע על מהלך החיים שלכם? מהם החרטות שלכם?
מה הדברים שהייתם רוצים, במבט לאחור, להשקיע בהם יותר זמן?
מה הייתם רוצים להתנסות בו ולא עשיתם?
האם אתם מרגישים עצב וחרטה?
האם יש לכם תהיות לגבי "מה אם ...?"
2. לכדו את התירוצים שלכם
זה קל לשים את החלומות, המטרות והתשוקות שלנו בצד. אנחנו משתמשים לרוב בתירוצים: "אין לי מספיק זמן", "אין לי את הכסף" או את המשאבים, "יש לי משפחה לדאוג לה", "אני פשוט עסוק מדי" וכו' ואז אנחנו מתחילים להתחבא מאחורי התירוצים האלה, כי הם מנחמים. הם בטוחים. אבל תירוצים יביאו אתכם בחזרה למקום שבו התחלתם. זכרו את זה בפעם הבאה כשעולה תירוץ במחשבתכם, ככל שתהיו נוכחים יותר בכל פעם שהמוח שלכם מתחיל להריץ תירוצים "למה לא כדאי ללכת על זה"
כך זה יהיה פשוט לסלק את התירוצים הצידה ולפעול.
3. מיינדסט גמיש ומתפתח
לעיתים קרובות, אנשים מוותרים על מה שהם רוצים כי הם מאמינים שהשגת המטרות שלהם היא מעבר ליכולתם. האנשים המצליחים ביותר משקיעים בטיפוח מיינדסט שמתפתח וגמיש לאורך זמן.הם לא חושבים שהיכולות שלהם קבועות אלא גמישות. כאשר הם מתמודדים עם מכשול, הם מנסים שובו שוב. הם מאמצים אסטרטגיה חדשה וממשיכים לחפש פתרונות.
4. הכאב מעניק תובנה עם תועלת.
החוויות הכואבות ביותר יכולות לעזור לחדד את מה שאתם רוצים ואת מה שאתם לא רוצים בחיים. כל כישלון, אכזבה ומבוי סתום יכולים לשמש כאמצעי לשקף ולומר, "זה לא עבד. זה לא היה מתאים. ואז לשאול את עצמכם: אז מה אני באמת רוצה?
זכרו שבני אדם בנויים כיצורים עם יכולת הסתגלות ולכן כדאי לאמץ את המשאב הזה אז לאמץ את ולהשתמש ביכולת הזו בכל חוויה ככלי שיעזור לכם ללמוד יותר על עצמכם ועל מה אתם באמת מחויבים שיהיה בחייכם.
5. כישלון הוא בלתי נמנע
פעמים רבים אתם תכשלו כי זה חלק מהתהליך החיים. אנשים מצליחנים יעידו על כמויות מרובות של כישלונות שיש להם בדרך להצלחה. מטרת הכישלונות היא להביא תובנות חדשות שיסייעו בידיכם לגשת לבעיה בגישה חדשה. אם תשתמשו בהתנסויות הכושלות שלכם כמידע מועיל, שתוכו תיצרו אסטרטגיות חדשות של חשיבה ופעולה, לא רק תפתחו חוסן נפשי אלא יהיה לכם יתרון שאין לאף אחד אחר.