top of page
תמונת הסופר/תתמרה חרמון

מדוע אנחנו מחבלים בהצלחות שלנו | ריסטארט עצמי


קרה לכם פעם שהרגשתם שאתם נמצאים בתקופה טובה, שהעשייה שלכם נמצאת בפריחה ואתם בכיוון הנכון ולפתע – משומקום – התחלתם להרגיש לחוצים מאוד, חרדים או שאתם רוצים לזרוק הכל ולברוח, או אולי פשוט התחלתם להיות חולים ולא הבנתם מאיפה זה בא ?

מכירים את זה שהרופא אומר שכל הבדיקות שלכם תקינות ולמעשה, אין שום סיבה ממשית לזה שאתם חולים ? מאיפה מגיעה התופעה הזו ?

זה מזכיר לי מפגשי מיקוד עסקי שאני מקיימת עם עצמאים ואנשי עסקים: בהתחלה, אנחנו ממקדים את התוצאה שאותו אדם רוצה להגיע אליה (שלרוב מדובר בהעלאת הכנסות) ופעמים רבות, יש פער גדול בין התוצאה המבוקשת לבין תוצאת השיא שאותו אדם הגיע אליה אי- פעם: לדוגמה: אם בעל עסק מתחיל הגיע בתקופה העצמאות שלו לשיא של 5,000 ₪ הכנסות מידי חודש ועכשיו הוא אומר שתוך חודשיים הוא רוצה להגיע למחזור הכנסות של 50,000 ₪ - אני עוצרת ומבקשת ממנו לחשוב מחדש על התוצאה שהוא רוצה שנכוון אליה. מה הסיבה שאני עושה את זה ? האם זה משום שאיני מאמינה שהוא יכול לעשות את זה? בוודאי שלא. הסיבה קשורה לגבולות התודעה שיש לכל אחד מאיתנו והדרך להרחיב את הגבולות הללו באופן מתמיד וכלפי מעלה.

לכל אחד מאיתנו יש גבולות תודעתיים שהם למעשה הגבולות שבהם אנחנו מרשים לעצמנו להרגיש מצליחים. זה למעשה מנגנון פנימי שמייצג את אזור הנוחות המוכר שלנו.

כשאנחנו נמצאים בתקופת שיא ואנחנו עוברים את המגבלות המודעים שלנו לגבי הצלחה או השגת תוצאות רבים מאיתנו מתחילים, באופן לא מודע, לחבל בעצמנו כדי לחזור לאזור הנוחות המוכר לנו.

זה מנגנון אוטומטי אנושי וטבעי וכשזה קורה, אנחנו יכולים לעשות משהו לגבי זה על ידי הגברת הווליום של המודעות שלנו לזה

1. ריסטארט ל"מחשב האנושי" אם משהו טוב מתחיל לקרות בחייכם או שיש לכם פריצת דרך משמעותית, אתם צריכים להתבונן ממבט-על על הדרכים שאתם עלולים לחבל במקום החדש הזה. הכוונה היא לעשות קליברציה ולכוונן את עצמנו מחדש ופשוט לבחור באופן מודע דרכים אחרות לעשייה.

2. שימוש באותנטיות

תשאלו את עצמכם – מה אני משיג/ה בכך שאני מחבל/ת בהתקדמות שלי ? האם אני מאמינ/ה שאני יכול/ה לעשות את זה ? תענו לעצמכם באותנטיות ואם אתם עונים לעצמכם שאינכם מאמינים ביכולת שלכם להשיג את התוצאה המבוקשת – תעצרו הכל ותעבדו על שינוי האמונות המגבילות.

3.שימוש בסוגסטיות

במידה ואתם מתחברים לעולם המנטרות – זה כלי מצוין שעשוי לעזור במקרים הללו. תצרו לעצמכם משפט מנוסח בלשון הווה , שהתוכן שלו מעורר בכם השראה, מעורר מוטיבציה ומניע אתכם לפעול. דוגמה לכך יכולה להיות: "אני מרחיבה את היצירתיות, האהבה וההצלחה שלי מידי יום באופן קבוע כשאני מעוררת השראה באחרים לעשות את אותו הדבר בדיוק"

לסיכום, אין ספק שהרחבת הווליום לנוכחות שלנו חשובה כדי להבחין את המהלכים שמתרחשים בחלק הלא מודע של המוח האנושי. ככל שתתמידו להיות מודעים ל-מה קורה מתחת לפני השטח – כך תוכל להתקדם לעבר ההישגים שאתם מבקשים בהתמדה ויעילות.

75 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page
.